Deling af filer og mapper i OneDrive

  1. Gå til OneDrive-webstedet, og log på med din Microsoft-konto.

  2. Vælg den fil eller mappe, du vil dele ved at markere cirklen i øverste hjørne af elementet. Du kan også vælge flere elementer til at dele samlet.

  3. Markér Del øverst på siden.

    Skærmbillede af valg af en fil og klik på kommandoen Del

  4. I feltet Del, der vises, skal du vælge en af indstillingerne for deling: Få et link eller mail.

    Skærmbillede af dialogboksen Del.

    Bemærk!: Hvis du ikke kan se disse indstillinger, er du sandsynligvis logget på med din arbejds- eller skolekonto. Klik på fanen OneDrive – Business øverst i denne artikel for at se, hvordan du deler OneDrive for Business-filer.

Hente et link

Vælg denne indstilling for at dele elementer med mange personer, du ikke nødvendigvis kender personligt. Du kan f.eks. bruge disse links til noget på Facebook, Twitter eller LinkedIn eller dele dem via mail eller Chat. Alle, som får linket, kan se eller redigere elementet, afhængigt af den tilladelse du angiver. Husk, at linket kan videresendes, og logon er ikke påkrævet.

  1. Klik på Få et link.

  2. Vælg den link-type, du ønsker fra rullelisten over Hent et link -knappen. Linket opdateres automatisk, når du vælger en anden mulighed fra rullelisten listen.

    F.eks. hvis du vil nulstille tilladelser kun til visning, kan du klikke på pilen ud for Alle med dette link kan redigere dette element og fjerne afkrydsningsfeltet Tillad redigering.

    • Kun visning – Når du deler elementer med denne type link, kan andre se, kopiere eller downloade dine elementer uden at logge på. De kan også videresende linket til andre.

    • Rediger – Når du deler elementer med denne type link, kan personer redigere filer samt tilføje eller slette filer i en delt mappe. Modtagerne kan videresende linket, ændre listen over personer, der deler filerne eller mappen, og ændre tilladelser for modtagere. Hvis du deler en mappe, kan personer med Redigeringstilladelser kopiere, flytte, redigere, omdøbe, dele og slette alt i mappen.

  3. Vælg Kopiér for at kopiere linket til din udklipsholder.

    Skærmbillede af indstillingen Hent et Link i dialogboksen Del i OneDrive

    Bemærk!: “https://1drv.ms” er forkortet URL for OneDrive. Forkortede URL-adresser er praktiske til deling via Twitter.

  4. Indsæt linket i en mail, eller hvor du ellers deler linket. For at slå linket op på et socialt netværk skal du markere Flere og derefter markere ikonet til det sociale netværk.

Mail

Vælg denne indstilling, hvis du vil sende en invitation via mail til personer eller grupper og holde styr på, hvem du har inviteret. Dermed kan du også fjerne tilladelse til at bestemte personer eller grupper senere, hvis det er nødvendigt.

  1. Klik på Mail.

    Skærmbillede af valg af Mail i dialogboksen Del i OneDrive

  2. Indtast mailadresserne eller navnene på de kontaktpersoner, du vil dele med. Når du begynder at indtaste oplysninger i feltet, kan du også vælge en kontakt på den liste, der vises.

    Skærmbillede af invitation af personer efter valg af mail i Del dialogboks.

  3. Tilføj om nødvendigt en note til modtagerne.

  4. Hvis du vil ændre tilladelsesniveauet, skal du markere Kan se eller Kan redigere.

    • Hvis du vælger Kan se, betyder det, at personer du inviterer kan se, downloade eller kopiere de filer, du deler.

    • Hvis du vælger Kan redigere, kan modtagere bruge Office Online til at redigere Office-dokumenter uden at logge på. Hvis du vil foretage andre ændringer (f.eks. tilføje eller slette filer i en mappe), skal modtagerne logge på med en Microsoft-konto.

      Hvis du vælger Kan redigere og en modtager videresender meddelelsen, vil alle, der modtager den, også kunne redigere det element, du deler. Personer med redigeringstilladelser kan også invitere andre til at få redigeringstilladelser til elementet.

  5. Markér Del for at gemme indstillingerne for tilladelser, og send en meddelelse med et link til elementet.

Bemærkninger!:

  • Hvis du har problemer med deling fra Outlook.com, skal du læse Kan ikke dele OneDrive-filer fra Outlook.com.

  • Hvis din Microsoft-konto er konfigureret med Family Safety, og din forælder har deaktiveret administration af kontakter, kan du kun dele elementer med personer, som allerede findes på listen over kontakter.

  • Respekter ophavsret, og vær forsigtig med, hvad du deler online. Kopiering eller deling af uautoriserede materialer overtræder Microsoft-serviceaftalen.

Give modtagere større kontrol og bedre samarbejde med delte mapper

Når du deler mapper med redigeringstilladelser, kan personer, du deler med, tilføje de delte mapper til deres eget OneDrive. På den måde kan de opbevare mappen sammen med deres egne mapper og elementer, nemt flytte elementer mellem mapper og nemt arbejde med dem offline. Eventuelle opdateringer, de foretager, synkroniseres med den delte mappe, så alle, der har adgang til mappen, er opdaterede.

  • For at dele mappen med et link -Vælg Hent et link, og klik på feltet Del, og vælg Alle med linket kan redigere elementet.

  • For at dele mappen via mail – Vælg Mail, og klik på feltet Del, og vælg Kan redigere.

Tip!: Modtagerne kan tilføje delte mapper til deres OneDrive, ikke enkelte filer. Hvis du ønsker, at modtagerne skal kunne føje filer til deres OneDrive, skal du først placere filerne i en mappe og derefter dele mappen.

Se de elementer, du har delt

På OneDrive.com skal du markere Delt i den venstre rude og derefter markere Delt af mig.

Del med OneDrive mobilapps

Du kan finde oplysninger og hjælp i: