Webshop: Tilpas momsregler for digitale produkter

Fra 1. januar 2015 skal moms beregnes, angives og betales i det land, hvor digitale ydelser leveres til (købers), og ikke som nu i det land, hvor virksomheden (sælgeren) bor. Det gælder for salg af produkter i kategorierne: Teleydelser, Radio- og tv-spredningstjenester og Elektroniske ydelser.

Hvis du sælger sådan nogle ydelser i din Itadel Webshop, skal du altså sørge for, at afregne moms i det land hvor din køber er, og med den korrekte sats. Hvis du sælger til private kunder i Belgien, skal du sørge for, at de kunder betaler belgisk moms, og ikke dansk.

Du kan enten oprette momssatser til hvert land du handler med i din Webshop, eller tilmelde dig One Stop Moms – læs mere om det hos skat.dk.

Hvordan opretter jeg tilpassede momssatser i min Itadel Webshop?

Du skal oprette en tilpasset momssats for hvert EU land du handler med. Den særlige sats skal tilknyttes de produkter du sælger, som falder under kategorien “digitale produkter og services”.

Log ind i din webshop:

 1. Klik på Indstillinger -> og på Afgiftsberegning.
 2. Klik på Tilpas.
 3. Bekræft at du vil ændre afgiftsnøglerne ved at klikke på Tilpas igen.
 4. Klik på Afgiftsklasser.
  Webshop opret tilpassede momssatser - 1
 5. Du kan nu oprette en ny afgiftsklasse i det gule område, hvor der er to tomme kasser. I den første kasse skriver du ”Digitale produkter og services” og i den anden kasse skriver du igen Digitale produkter og services.
 6. Klik på Gem.
 7. Hvis du sælger eBøger skal du gentage trin 5 og 6, men skrive eBøger i begge felter. Og klikke på Gem.
 8. Klik på Afgiftsområder.
  Webshop opret tilpassede momssatser - 2
 9. Du skal nu oprette et afgiftsområde for hvert EU land du sælger til, inklusivt dit eget land. I det gule område er der igen to tomme kasser, skriv navnet på det land du sælger til i begge kasser.
 10. Klik på Gem.
 11. Hvis du sælger flere lande, skal du gentage trin 9 og 10 for hvert land.
 12. Vælg ”Tilknytning af lande”.
  Webshop opret tilpassede momssatser - 3
 13. I tabellen ser du alle EU landende, og ud for hvert land kan du angive hvilken afgiftsmodel, der skal gælde for kunderne. Hvis du sælger til Belgien, og har oprettet et Afgiftsområde for Belgien, skal du finde Belgien her i listen og i menuen til højre vælge Belgien.
 14. Klik på Gem.
 15. Vælg Afgiftsnøgle.
  Webshop opret tilpassede momssatser - 4
 16. I tabellen kan du se de Afgiftsområder og Afgiftsklasser du har oprettet. Klassen EU-land er nu overflødig, fordi hvert EU land skal have sin egen klasse. Derfor skal du nu tilføje den korrekte momssats for hvert EU land du har tilføjet.
 17. Gem dine ændringer når du har udfyldt de korrekte momssatser.

Nu er afgiftsklasserne sat korrekt op i din Webshop.

Hvordan bestemmer jeg hvilke Afgiftssatser, der gælder for hvilke produkter?

I din Webshop kan du på hvert enkelt produkt angive en bestemt momssats, så du kun føjer de nye regler til de produkter der er omfattet. Det gør du under hvert produkt, ved at følge de her 4 trin:

 1. I din Webshops administrationsområde, skal du vælge Produkter og derefter Produkter igen.
  Webshop - Tilføj digital moms på produkt 1
 2. Tabellen viser alle de produkter du sælger i din Webshop. Vælg det produkt du vil tilpasse.
 3. Scroll ned til sektionen ”Listepris, Bestillingsenhed, Afgiftsklasse” hvor du kan give produktet en bestemt Afgiftsklasse. Vælg Digitale produkter
  Webshop - Tilføj digital moms på produkt 2
 4. Gem.