Cloud Filedrive: Tilknyt brugere til dit fællesdrev

Når du har oprettet en bruger i dit kontrolpanel, har brugeren som udgangspunkt ikke adgang til noget fællesdrev eller filer. Det skal du først give rettigheder til.

Sådan giver du en bruger adgang til et share/fælles mappe: (Dette kræver at du allerede har oprettet mindst ét share og den bruger du vil give adgang)

 

1.Klik på brugere i venstremenuen, og klik på den lille blyant-knap, ud for den bruger du vil give adgang til et share.

Vælg brugeren, der skal tuilknyttes et share (fællesdrev)

Vælg brugeren, der skal tuilknyttes et share (fællesdrev)

 

2.Scroll lidt ned til du når det felt som hedder ”Tilknyttede shares” og klik på plus-tegnet for at vælge et share som brugeren skal have adgang til. Det er nødvendigt at du allerede har oprettet et share, inden du kan tilføjet et til en bruger, så begynd med at oprette et share inden du opretter brugere.

Opret share - step 2

Scroll ned til afsnittet “tilknyt shares”

 

3.Nu får du et overblik over alle de shares du har oprettet og ved at klikke på plus-tegnet ud for det rigtige, så vil brugeren få adgang til netop det share. Klik på plustegnet for at tilknytte drevet til brugeren.

Opret share - step 3

Klik på det lille + ud for det fællesdrev, som brugeren skal have adgang til.

 

4.Du får nu beskeden ”undefined” – det betyder, at du endnu ikke har givet brugeren rettigheder, altså bestemt om brugeren kun må se filer, eller om brugeren også må lave nye mapper og uploade nye filer. Luk beskeden om ”undefined”.

Beskeden undefined skal blot lukkes.

Beskeden undefined skal blot lukkes.

 

5.Klik igen på blyant-ikonet ud for navnet på fællesdrevet du netop har tilknyttet brugeren.

Opret share - step 5

Vælg brugeren med det blå “undefined” mærkat for at give rettigheder.

 

6.Vælg hvilke rettigheder brugeren skal have på det tilknyttede share/fællesdrev. ”Læs” betyder at brugeren alene kan se filerne i dit fællesdrev. Læs/skriv betyder at brugeren kan uploade nye filer og overskrive gamle filer med nye versioner – Vælg din foretrukne variant og klik på opdater-knappen.

Opret share - step 6

Vælg den passende rettighed og klik på “opdater”

 

Brugeren har nu adgang til det valgte share, med de rettigheder du har valgt at give.